Bitcoin i gjenakkumuleringsfase, volatilitet treffer to års lav

I løpet av helgen begynte prisen på Bitcoin å bevege seg nordover, og kom seg fra rundt 10 400 dollar til over 10 700 dollar. Handel med greenen for øyeblikket, men det ‚virkelige‘ volumet på bare 824 millioner dollar gir ikke tillit.

Mens volumet på spotbørser er lavt, har institusjonell interesse for Bitcoin “blinket sterkt siden 27. juli, dagen det gikk gjennom $ 10k.”

Også bare en liten prosentandel av greener har vært nok til å bære resten av kryptomarkedet opp med det. I en sjelden periode med gevinster økte XRP over 8%.

Denne positive ytelsen på tvers av markedene er resultatet av president Donald Trumps utvinning etter å ha fått koronavirus.

BitMEX-fortelling

Markedet prøver å komme seg etter BitMEX-hendelsen i forrige uke. Som et resultat av kriminelle anklager på den populære derivatplattformen har mer enn 45 000 BTC blitt trukket fra børsen.

Bitcoin-saldoen på BitMEX har falt til 120 000, en nedgang på 27%.

Dagen nyheten om kriminelle anklager fra CFTC kom, så børsen den største negative nettostrømmen til dags dato, da 44 000 BTC ble trukket. Nesten 30% av dem ble overført til Binance og Gemini i like store mengder.

Åpen interesse forblir i mellomtiden på børsen som krasjet 24% på 43k BTC, rundt $ 456 millioner dollar – nivåer som ikke er sett siden mai 2020.

Foruten BitMEX, er en annen fortelling øverst på markedets agenda volatiliteten markedsdeltakerne vil bli utsatt for de neste ukene før det amerikanske valget.

Blir du for komfortabel?

Bitcoins 180-dagers volatilitet har falt til sitt laveste siden november 2018, og nådde et lavt nivå på 23 måneder, noe som indikerer at markedet for det meste har vært uberørt av den foruroligende nyheten om BitMEX. Denis Vinokourov fra Bequant bemerket,

„Implisert vol forblir godt inneholdt, og til og med skjevprofilen for både Bitcoin og Ethereum viser tegn på stabilisering. Markedet er veldig overfylt, og det er vanskelig å se hvordan dette vil endre seg, spesielt ettersom hele likviditetsavsetningen er avhengig av billig likviditet (Bitcoin) og avkastningstilbud fra DeFi-plattformer (med Ethereum som ryggrad). ”

I løpet av de siste par ukene forvitret Bitcoin de flere negative nyhetene som ellers ville ha krasjet prisen på den digitale eiendelen – først KuCoin-hacket mistet $ 281 millioner kundemidler, deretter BitMEX, og dagen etter ble nyheten om Trump testet coronavirus-positiv. Handler og økonom Alex Kruger sa,

“Det har vært imponerende hvor lite bitcoin har beveget seg under hele Trump-prøvingen, så vel som under Bitmex-CFTC-nyhetene. Vol selgere blir for komfortable. ”

Dette kan også bety at bitcoin er i re-akkumuleringsmodus. Analytiker Cole Garner bemerker,

“Binance med en 2800 BTC sellwall til $ 11k. Ustoppelig kraft møter den urokkelige gjenstanden. Velkommen til re-akkumulering. ”