Dogecoin genoot van een stevig weekend dankzij Elon Musk.

Elon Musk is er weer mee bezig, met Dogecoin te slepen en de „grap“-valuta als een gek te laten verpompen in het weekeinde.

Dogecoin Echt Surged In het weekend…

In een serie tweets heeft Elon Musk mensen geïnteresseerd in Dogecoin door het plaatsen van een meme met betrekking tot de valuta. Dit bracht natuurlijk veel mensen aan het praten en zorgde ervoor dat de prijs van de valuta met meer dan 16 procent omhoog schoot. Uiteindelijk steeg Dogecoin de volgende dag nog met acht procent nadat Musk nog een tweet had afgevuurd op de valuta die speculeerde of het een geldige valuta was of niet.

Vandaag de dag lijkt het erop dat de hype en de hoopla rond de valuta een beetje is afgenomen, aangezien de prijs van Dogecoin op het moment van schrijven met meer dan vier procent is gedaald. Toch heeft de aanwinst een stevig weekend achter de rug dankzij de man die nog niet zo lang geleden beweerde dat Dogecoin de „beste munt“ was.

Zowel Musk als de munt hebben een lange en stabiele geschiedenis samen. Vorig jaar werd er op grote schaal gespeculeerd in de sociale media toen werd aangekondigd dat Musk mogelijk zou dienen als de nieuwste CEO van de munt, hoewel dit een eenvoudig gerucht bleek te zijn dat waarschijnlijk buiten proportie werd geblazen. Toch is de valuta geen onbekende om te loven van Musk, die de cryptowereld meestal snel herinnert aan zijn voordelen en status.

De SpaceX en Tesla CEO heeft hetzelfde gedaan voor Bitcoin Trader, ’s werelds nummer één cryptocurrency door digitale marktkapitalisatie. Twee maanden geleden was Musk een van de verschillende crypto-gerelateerde beroemdheden om Twitter te gebruiken om uit te leggen wat bitcoin was aan J.K. Rowling, de beroemde auteur van de „Harry Potter“ serie. Hij was ook snel om een steek te nemen op de centrale banken en decry stimuleren inspanningen als middel om de huidige coronavirus pandemie te bestrijden.

Als er een lopend thema is hier, is het dat Elon Musk vrij actief is op Twitter, die onlangs terugkwam om hem te achtervolgen vorige week toen werd ontdekt dat zijn rekening – samen met die van verschillende andere hooggeplaatste ambtenaren en beroemdheden – werd gekaapt door cyberdieven die probeerden om zijn rekening en anderen te gebruiken om bitcoin-fondsen te verzamelen die ze niet hadden verdiend. Andere cijfers die hun rekeningen gecompromitteerd hadden waren Bill Gates, voormalig president Barack Obama, en zijn vice-president Joe Biden.

Musk is een grote Crypto-figuur

Elon Musk stond in het middelpunt van verschillende BTC-fraudegevallen op zowel Twitter als YouTube, dus hoewel dit laatste incident waarschijnlijk overal de aandacht van de nieuwszenders heeft getrokken, is het voor hem niet vreselijk ongewoon. In het verleden zijn er verschillende nepaccounts met zijn foto en gelijkenis gecreëerd met als doel om geld te stelen van nietsvermoedende gebruikers.

Dogecoin wordt algemeen erkend door de schattige kleine Shiba Inu hond die als zijn mascotte heeft gediend sinds hij voor het eerst in de schijnwerpers stond.