Påstået anden teenager-mastermind bag Twitters ‚Bitcoin giveaway‘ hack

Graham Ivan Clark er muligvis ikke den eneste unge, der er ansvarlig for den massive Twitter-overtrædelse den 15. juli.

FBI udførte en eftersøgningsordre mod en 16-årig bosiddende i Massachusetts i forbindelse med den massive Twitter-overtrædelse

Ifølge en rapport fra New York Times ransagede myndighederne den 1. september myndighederne for en 16-årig dreng, der muligvis har spillet en „lige, hvis ikke mere vigtig rolle“ i det berygtede hack den 15. juli , hvilket resulterede i millioner af tilhængere af højt profilerede Twitter-konti, der fejlagtigt tilbydes en 2-til-1 ‚giveaways‘ for enhver Bitcoin ( BTC ), der sendes.

Undersøgelsen afslørede, at han muligvis har stillet sig som Twitter-medarbejder eller entreprenør for at narre legitime personer til at indtaste deres loginoplysninger til falske websteder, hvor han derefter kunne fange dem.

Rapporten anførte, at teenageren koordinerede Twitter-angrebet startende i maj med den 17-årige Graham Ivan Clark, den påståede hjernehjern

Mens Clark blev opdaget gennem sine Discord-chatoptegnelser, brugte den unavngivne teenager angiveligt krypterede meddelelsessystemer som Signal og Wire, hvilket gjorde det sværere for efterforskere at identificere ham.

Den ikke navngivne person kunne være den fjerde anklaget efter en efterforskning foretaget af FBI, IRS, amerikanske efterretningstjeneste og lokale myndigheder. Clark blev anholdt den 31. juli på 30 anklager om forbrydelse. Derudover er den 19-årige britiske bosiddende Mason John Sheppard og den 22-årige Florida-bosiddende Nima Fazeli også blevet sigtet af føderale anklagere.

Den 4. august erklærede Clark sig skyldig i 17 tilfælde af kommunikationssvig, 11 tilfælde af ulovlig brug af personlige oplysninger, et antal organiserede svindel over $ 5.000 og et antal ulovligt adgang til en computer eller elektronisk udstyr. Han sidder i øjeblikket i fængsel med en kaution på $ 725.000.

FBI har endnu ikke fremlagt nogen anklager for ungdommen for hans påståede involvering i hændelsen, hvilket resulterede i, at Twitter-brugere sendte 12 BTC – ca. $ 144.000 i skrivende stund – til forskellige adresser, der blev sendt under angrebet.